Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

БЪЛГАРИЯ ОФИЦИАЛНО ПОЕ ЩАФЕТАТА НА ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО

петък 12 януари 2018

Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров присъства на официалната тържествена церемония в Народния театър „Иван Вазов“, посветена на откриването на родното председателство на Съвета на Европейския съюз.

Г-н Григоров използва повода да обсъди с други областни управители провеждането на разнообразни инициативи, с цел популяризиране приоритетите и задачите, върху които България трябва да работи по време на европоредседателството.

В тази връзка за всички институции от Русе и региона са осигурени и рекламни материали.

Началото на церемонията беше дадено с изпълнение на Националния химн, а след това министър Лиляна Павлова произнесе встъпителни думи. Тя постави акцент на това, че България има какво да даде на Европа, започвайки от уникалната култура, истории, традиции и фолклор стигайки до иновации и технологии. Официални речи произнесоха още президентът на Република България г-н Румен Радев, председателят на Народното събрание г-жа Цвета Караянчева, председателят на Европейския парламент г-н Антонио Таяни, председателят на Европейския съвет г-н Доналд Туск, председателят на Европейската комисия г-ж Жан-Клод Юнкер и министър-председателят г-н Бойко Борисов.

Церемонията продължи с концерт, представящ магията на българския фолклор.

На събитието присъстваха народните представители от 19-ти МИР Русе и кметът на община Русе г-н Пламен Стоилов.

 

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design