Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

БЯЛА ОТБЕЛЯЗА 140 ГОДИНИ ОТ СМЪРТТА НА БАРОНЕСА ЮЛИЯ ВРЕВСКАЯ

понеделник 05 февруари 2018

Заместник областният управител на област Русе г-н Валентин Колев участва в тържественото отбелязване на 140-та годишнина от смъртта на Баронеса Юлия Вревская в гр. Бяла. Той поднесе венец и цветя на паметника на баронесата, намиращ се на площада в града. Също така г-н Колев връчи поздравителен адрес на кмета на община Бяла г-н Димитър Славов от името на областния управител г-н Галин Григоров, в който се казва:

„Радостен съм от факта, че чрез настоящия ритуал скланяме глава и отдаваме почит към цветето на петербургското общество, към едно нежно и кротко сърце, непознаващо друго щастие освен да помага на нуждаещите се!...

Позволете ми да припомня трогателните думи на изключителния Тургенев по повод смъртта й „… болните войници, за които тя се е грижела, докато е можела да се държи на крака, по ред ставали от заразените си леговища, за да поднесат към засъхналите й устни няколко капки вода…“!

Горд съм, че на територията на областта се провеждат подобни събития! Уверен съм, че и занапред ще продължите да работите за културното развитие на община Бяла!“

Честването продължи с концерт на представителния ансамбъл на въоръжените сили на Република България.

Сред официалните гости бяха още народните представители от 19-ти МИР Русе г-жа Светлана Ангелова и д-р Андриан Райков, новият генерален консул на Руската федерация в Русе г-н Андрей Громов, майор Васил Петров, началник на сектор във Военно окръжие Русе, кметове на общини от региона, председатели на общински съвет и други.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design