Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ В ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ПО ПРОЕКТ „ВИА РЕГИЯ 6“

сряда 08 февруари 2017

В Областна администрация Русе се проведе Ден на отворените врати за доброволци от Общинския младежки дом. Посетителите бяха 22 ученика от 8-ми до 10-ти клас на водещи учебни заведения в града. Посещението на младите хора в администрацията започна с информационна разходка и запознаване с конкретната работна среда. Голямо впечатление им направи експозицията от портрети и биографични бележки за областните управители от 1877 година до днес. В кабинета на заместник областния управител Валентин Колев се проведе неформален разговор относно ролята на Областния управител и неговия екип за успешното изпълнение на регионалната политика.

Представител на администрацията запозна учениците с функциите на Областния управител, структурата на администрацията и дейността на областните комисии и съвети. Това беше част от проведеното в зала „Панорама” обучение на тема „Органи  и дейности на изпълнителната и законодателна власт в България. Местна власт и местното самоуправление“. Младежите се информираха за възможността да проведат ученически стаж или практика в администрацията.

Цялото събитие е част от дейностите по проект „ВИА РЕГИЯ 6“, финансиран от Националната програма за младежта (2016-2020 г.), с който се подновява работата на Младежкия информационно-консултантски център. Проектът се изпълнява в партньорство между сдружение „Вдъхновение“, Общински младежки дом Русе , Областна администрация Русе и община Русе.

 

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

 

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design