Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ДНЕС РУСЕНЦИ ОТБЕЛЯЗАХА НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ – 3 МАРТ

петък 03 март 2017

Днес с тържествена церемония се отбеляза Националният празник на България – 3 март.

На честването, което се състоя пред Паметника на Свободата присъстваха доц. д-р Стефко Бурджиев, областен управител на област Русе и неговиятзаместник  г-н Емил Кирилов, г-н Иван Григоров и г-жа Наталия Кръстева, заместник - кметове на Община Русе,  Русенският митрополит Наум, бивши заместник областни управители и други официални лица, както и много жители и гости на града.

В чест на 3 март бе строена Почетна рота от Русенския гарнизон, а празнични маршове свири Общинския духовия оркестър с диригент Димчо Рубчев.

Слово по повод празника, произнесе областният управител на област Русе, който се обърна към присъстващите с думите: Във величавата ни история има моменти, които ни изпълват с благоговение и гордост, със самочувствие и възторг, осмислят националната ни идентичност. Трети март е празникът на бленуваното ни Освобождение. Незабравима дата, свещена, изстрадана, чакана столетия!

Ако днес можем да се наречем свободни, след пет вековен гнет и безправие в рамките на Османската империя, това не би било възможно без усилията, безпримерния героизъм и саможертвата на поколенията български просветители, революционери и герои от Националното ни възраждане.

Русенският митрополит Наум и свещеници от Русенската Св. Митрополия отслужиха заупокойна молитва и благодарствен молебен за героите жертвали живота си за Освобождението на България.

В края на церемонията, по традиция пред паметника на Свободата бяха положени венци и цветя.

Водещи на събитието бяха Дайана Михайлова и Ивайло Спасимиров, актьори от ДТ „С. Огнянов“.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

 

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design