Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ЕКСПОЗИЦИЯ ОТ НАД 100 ОРЪЖИЯ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ БЕШЕ ПРЕДСТАВЕНА В ДВЕ МОГИЛИ

събота 21 април 2018

Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров приветства участниците в проведения на 21ви април 2018 г. „Музей на открито” в град Две могили. Той заяви, че всеки се докосва до миналото по различен начин и призова присъстващите да бъдат горди, че са българи! Г-н Григоров отбеляза, че историята ни е пълна с хиляди примери на родолюбие и подвизи в името на България. Областният посочи, че мястото не е избрано случайно, защото именно добре организираните чети са предвестника на Априлската епопея, израз на най-масовия героизъм и несломим дух на народа. „По онова време мъчително се чупят веригите на дълголетната изостаналост и точно затова неоценим остава устремът на българина към национална свобода” каза губернаторът.

Жителите и гостите на Две могили имаха възможност да разгледат експозиция от над 100 оръжия от българската история. Най-голям интерес беше проявен към заниманията по стрелба с въздушно оръжие и лък. Участие взеха над 100 деца като всяко получи диплом за защитник на българщината. Професионални инструктори по стрелба следяха и направляваха стриктно всички деца и възрастни, които участваха.

Събитието бе посветено на 188-годишнина от рождението на Филип Тотю и на 142-годишнина от избухването на Априлското въстание.

Организатори на инициативата са Сдружение за военно-патриотично възпитание на младежта „Приказка за България", ВМРО-БНД и Първа русенска чета "Ангел Кънчев".

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design