Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ЕВРОПЕЙСКИ ФИТНЕС ДЕН И ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА СПОРТА В УЧИЛИЩЕ

петък 15 септември 2017

Бихме искали да предоставим на Вашето внимание информация относно две предстоящи събития от Кампания NowWeMOVE 2017 г., която е подкрепена от Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Министерството на здравеопазването, различни институции, общини и др.

Европейската кампания NowWeMOVE България е с визия, в която секторът “спорт за всички” намира начини за сътрудничество с други сектори за увеличаване нивото на физическа активност в цялата страна.

Кампанията се координира в България от Сдружение „БГ Бъди активен“ от 2014 г., което има натрупан опит в сферата на промоцията на укрепваща здравето физическа активност, работа с млади хора в различни програми и проекти, с цел образование чрез спорт.

През месец септември предстои да бъдат реализирани следните събития:

Европейски фитнес ден – European Fitness Day и FlashMOVE – 27.09.2017 г.

Инициативата има за цел да покаже важността от физическа активност и разнообразието на видовете физическа активност. Събитието е покана към фитнес центрове и спортни клубове от всякакъв тип да отворят вратите си и да допринесат за превръщането на този ден в „най-активен ден“ в Европа.

Европейски ден на спорта в училище – European School Sport Day – 29.09.2017 г.

Това е ден, посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за „принадлежност към училището“ за всеки участник и има за цел да се включат колкото може повече деца и ученици, училища и организации.

Амбицията на организаторите е да се променят нагласите и културата на хората, за да станат по-активни в ежедневието си, да провокира интереса на младите към по-здравословен начин на живот чрез спорт и да популяризират ползите от него.

Безспорно, възпитанието във физическа активност изгражда спортсменски дух, дисциплина и уважение към другите, насърчава хората да бъдат социално отговорни, което е предпоставка за стабилно и отговорно общество.

Подробна информация за инициативата може да намерите на сайта на Сдружение „БГ Бъди активен“: www.bgbeactive.org.

 

 

 

 

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

 

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design