Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ГАЛИН ГРИГОРОВ УЧАСТВА В СРЕЩА НА ОБЛАСТНИТЕ УПРАВИТЕЛИ ОТ СТРАНАТА

понеделник 26 февруари 2018

Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров участва в работна среща на областни управители и министри в гр. Търговище.

Акцент по време на срещата беше поставен върху въпроси, касаещи образователната система. В тази връзка областните управители коментираха с началника на политическия кабинет на Министерството на образованието и науката г-н Николай Стефанов действията по механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст. На форума бе представена и междуинституционална платформа „Посещаемо и безопасно училище“. Предстои софтуерът да бъде предоставен на областните управителите, като идеята е чрез него те да получават достъп до информация относно това как институциите работят по споменатия механизъм.

Също така се проведоха множество дискусии, свързани с изготвянето на новия закон за водоснабдяване и канализация, който предстои да бъде внесен в Народното събрание до края на лятото.

Освен всички областни управители от страната в срещата участваха и министърът на образованието и науката г-н Красимир Вълчев, евродепутатът г-н Асим Адемов, заместник-министърът на регионалното развитие г-жа  Малина Крумова и началникът на политическия кабинет на министъра на регионалното развитие г-жа Весела Начева.

Срещата се проведе под егидата на търговищкия губернатор г-н Митко Стайков в периода 23 – 24 февруари. Тя е част от предходно взето решение за свикване на предходни заседания, на които да се дискутират актуални въпроси, свързани с по-добрата координация както между отделните областни администрациите, така и между тези на централно и местно ниво.

 

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design