Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ГЮРГЕВЧАНИ ПОЧЕТОХА СВОЯ ПАТРОН – СВ. ВЕЛИКОМЪЧЕНИК ГЕОРГИ ПОБЕДОНОСЕЦ

понеделник 23 април 2018

Заместник областният управител на област Русе г-н Свилен Иванов се срещна с кмета на община Гюргево г-н Николае Барбу. Поводът е 25та годишнина от отбелязването на Патрона на гр. Гюргево – Св. великомъченик Георги Победоносец.

Г-н Иванов подари на кмета статуетка с фигура на кон, олицетворяваща силата, храбростта и безстрашието и му връчи поздравителен адрес от името на областния управител г-н Галин Григоров. Заместник областният отправи пожелания за здраве и благоденствие към жителите на Гюргево. В приветствието си той отбеляза и все по-нарастващата роля на трансграничните отношения в съвременния свят и заяви, че регионът Русе – Гюргево може да бъде пример в тази насока. Г-н Иванов изрази увереност, че отношенията в културен, социален и икономически план ще продължат да се развиват все така успешно, което ще допринесе за утвърждаването на изградените връзки между двата града.

Сред официалните гости бяха още заместник-кметът по хуманитарни дейности на община Русе г-н Иван Григоров и изпълнителният директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ г-жа Лили Ганчева, която от своя страна подари на г-н Барбу фигура на бухал, символизираща дълголетието, мъдростта и ерудицията.

От името на г-н Стоилов кметът на Гюргево получи картина с пейзаж от Русе.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design