Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ИНСТИТУЦИИТЕ КООРДИНИРАТ ДЕЙНОСТТА СИ

понеделник 04 септември 2017

Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров и заместник областният управител г-н Валентин Колев посетиха общините Иваново, Две могили, Борово и Бяла. Посещението беше с цел запознаване на място с последиците от изключителното природно явление (силни ветрове и обилни валежи), случило се на 3 срещу 4 септември 2017 г. на територията на областта и координиране на действията на местната власт, екипите на „Енерго-Про“, „Водоснабдяване и Канализация“ ООД Русе по отстраняване на авариите в енергопреносната мрежа, водоснабдителната и канализационните системи и почистване на пътищата от републиканската и общинска пътна мрежа. Според събраната сутринта на 5 информация, споменатите 4 общини са най-тежко засегнати, а частични поражения са констатирани и в останалите общини Ветово, Русе, Сливо поле и Ценово.

Общата констатация е, че последствията от природното бедствие са сериозни. Най-видимо за силата на природните стихии може да се съди по обстоятелството, че 6 метални стълба на далекопроводи в района на ДЗС Русе и Образцов чифлик са изтръгнати от основите си. За възстановяване на ситуацията работят екипи на предприятието „Мрежи високо напрежение“ Русе.

Всички екипи на „Енерго-Про“ са мобилизирани и работят активно по отстраняване на установените аварийни ситуации, в резултат на което към 16:00 ч. голяма част от населените места са вече с възстановено електроснабдяване, с което е осигурено и водоподаването към съответните населени места.

Създаде се организация за постоянна информираност по отношение работата на екипите, резултатите от нея и оказване на необходимото съдействие.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

 

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design