Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ИЗБРАХА ТОП СПОРТИСТИТЕ НА РУСЕ ЗА ИЗМИНАЛАТА ГОДИНА

петък 11 януари 2019

Заместник областният управител на област Русе г-н Валентин Колев беше сред официалните гости на 47-то издание на церемонията „Спортист на годината“.

Той връчи поздравителен адрес на главния редактор на вестник „Утро“ г-н Младен Любенов от името на областния управител г-н Галин Григоров, в който се казва:

„….Радостен съм от факта, че тази своеобразна традиция се е запазила толкова дълго! Вярвам, че с присъщите Ви професионализъм, отговорност и принципност ще продължите да работите все така активно за развитието на Русе и региона!...“.

По време на церемонията кметът на Община Русе г-н Пламен Стоилов, неговият заместник по хуманитарните дейности г-н Иван Григоров, председателят на Общинския съвет и ректор на Русенския университет чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев, както и главният редактор на „Утро“ г-н Младен Любенов и спортният журналист г-н Георги Христов наградиха 10-те най-добри спортисти на Русе за изминалата 2018 година.

Големият победител се оказа състезателката по свободна борба Биляна Дудова, която е балкански шампион и световен вицешампион, а също така е и с две европейски титли, втората и третата позиция бяха отредени за бокса, съответно за Стойка Петрова и Севда Асенова. Стойка Петрова е световен вицешампион и европейски шампион, а Севда Асенова е европейски вицешампион. На 4-то и 5-то място бяха класирани Стилян Гроздев и Ангел Русев, които са състезатели по вдигане на тежести. Габриела Димитрова, която е европейски бронзов медалист по бокс зае 6-та позиция, а след нея на 7-мо място се нареди волейболистът Костадин Стойков. Християн Стоянов, който е български параатлет и европейски шампион в бягането на 1500 метра беше класиран 8-ми в надпреварата за спортист на годината на Русе, а на девета позиция беше избрана полуфиналистката по лека атлетика на европейското за жени Инна Ефтимова. Десетото място беше отредено за боксовият състезател Радослав Росинов, който е и европейски шампион за юноши.

За най-добър приложник беше избрана Никол Павлова, а за най-добър треньор Павел Сяров.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design