Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ИЗЛОЖБА ПОСВЕТЕНА НА ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО БЕШЕ ОТКРИТА В РУ „АНГЕЛ КЪНЧЕВ“

петък 27 април 2018

Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров приветства организаторите на документалната изложба „Зараждане на гражданското общество в България (1987 – 1989)“.

Г-н Григоров заяви, че темата на настоящата експозиция е изключително интересна, защото именно в Русе се поставя началото на гражданското общество в най-новата история на България. Той отбеляза, че трябва да бъдем признателни на хората, излезли по улиците преди повече от четвърт век, целейки гарантирането на едно изконно право каквото е правото да дишат чист въздух! Областният подчерта, че именно те са тези, които са поставили основите и на съвременното демократично общество.

Събитието беше открито от министърът на околна среда и водите г-н Нено Димов, а сред официалните гости бяха още народният представител от 19-ти МИР г-н Искрен Веселинов, председателят на Държавна агенция „Архиви“ доц. д-р Михаил Груев, заместник-ректорите на Русенския университет проф. д-р инж. Пламен Кангалов, проф. д-р Диана Антонова, проф. д-р Юлиана Попова, проф. д-р инж. Пламен Даскалов, председателят на общото събрание на РУ проф. д-р Велизара Пенчева и общинският съветник г-н Иво Пазарджиев.

Инициативата се осъществява съвместно от Министерството на околната среда и водите, Държавна агенция „Архиви“, Русенски университет „Ангел Кънчев“ и Международно дружество „Елиас Канети“.

След откриването на изложбата беше даден старт и на публична дискусия, касаеща развитието на гражданското общество в страната.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design