Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ЖИТЕЛИТЕ И ГОСТИТЕ НА БЪЗЪН ЧЕСТВАХА 90 ГОДИНИ НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ „СВЕТЛИНА 1927“

събота 16 септември 2017

На 16.09.2017 г. в центъра на село Бъзън беше отбелязан деветдесет годишният юбилей на Народно читалище „Светлина 1927“.

Сред официалните гости бяха г-н Валентин Колев, заместник областен управител на област Русе и г-жа Мануела Симеонова, експерт от Регионален център „Читалища“ – Русе и член на Върховния съвет на Съюза на народните читалища в България.

Г-н Колев благодари за отправената покана и пожела на всички присъстващи здраве като основа за всяко тяхно дело. Той изрази почит към неуморния труд на жителите на Бъзън за опазване на българските традиции и памет.

Заместник областният управител връчи поздравителен адрес на председателя на читалищното настоятелство г-жа Катя Георгиева от името на областния управител на област Русе г-н Галин Григоров, в който се казва:

„…Дейността, която развивате като културно-просветна организация, посветена на съхранението на традициите и устрема за опазване на родната памет, е повод за гордост!...

Нека ентусиазмът Ви никога не стихва! Бъдете все така всеотдайни на читалищната дейност, защото нуждата от духовност е все по – осезаема в съвременното общество!“

Събитието се реализира с подкрепата на община Русе чрез Програма „Култура“ в направление „Малки творчески проекти“.

Поздравителен адрес беше изпратен и от кмета на община Русе г-н Пламен Стоилов.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

 

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design