Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ЖИТЕЛИТЕ И ГОСТИТЕ НА ТЕТОВО ЧЕСТВАХА 110 ГОДИНИ НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ „ПРОБУДА 1907“

неделя 12 ноември 2017

На 11.11.2017 г. в село Тетово беше отбелязан 110 годишния юбилей от създаването на Народно читалище „Пробуда 1907”.

Сред гостите бяха народните представители от 19-ти МИР Русе г-жа Светлана Ангелова, д-р Андриан Райков, г-н Искрен Веселинов, заместник областният управител на област Русе г-н Валентин Колев, кметът на село Тетово г-жа Невяна Атанасова, директорът на Регионалния исторически музей проф. Николай Ненов, г-жа Мануела Симеонова, експерт от Регионален център „Читалища“ – Русе и член на Върховния съвет на Съюза на народните читалища в България, жители и гости на Тетово.

Г-н Колев изказа благодарност за възможността да бъде част от настоящия празник. Той приветства присъстващите и пожела здраве на читалищните дейци. Заместник областният управител изрази уважение и поклон пред тяхната дейност, защото пазят жива българската традиция за следващите поколения. Той подчерта, че читалището е притегателен център за хората от населеното място, тъй като то дава възможност за удовлетворяване на техните духовни и културни потребности.

Г-н Колев връчи поздравителен адрес на председателя на читалищното настоятелство г-жа Стефка Русева от името на областния управител на област Русе г-н Галин Григоров, в който се казва:

„... Нека ентусиазмът и отдадеността към популяризиране дейността на българското читалище, любовта към изкуството и традициите, както и стремежът за опазване на българщината бъдат Ваш постоянен спътник!

Годишнината, която отбелязвате е забележителна и вярвам, че посрещате този ден изпълнени с достойнство и удовлетвореност от постигнатите резултати...”.

Г-жа Русева беше удостоена с медал и грамота за активна читалищна дейност от името на председателя на Съюза на народните читалищата в България.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design