Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ЖИТЕЛИТЕ НА БОРОВО СЕ ЗАПОЗНАХА С ЕВРОПЕЙСКОТО КУЛТУРНО МНОГООБРАЗИЕ

сряда 07 ноември 2018

На 06.11.2018 г. в община Борово беше представена изложба, посветена на европейското културно богатство.

Всеки желаещ имаше възможност да се запознае с графики на автори от страни-членки на Европейския съюз. Доминиращи бяха тези от Белгия, Италия, Испания, Германия, както и от България, а сред темите, на които бяха посветени графичните изображения можеха да се откроят изкуството и науката.

Целта на изложбата е хора от всякаква възраст да се докоснат до изкуството на европейските народи.

По време на събитието беше проведена и кратка дискусия с присъстващите  за ценностната система на Европейския съюз, както и за перспективите пред неговото развитие. Не беше подмината темата и с ротационното председателство на Съвета на Европейския съюз, като фокусът беше поставен върху родното председателство, което се проведе в периода от 1 януари до 30 юни тази година. Специално внимание беше обърнато върху приоритетите, свързани с изграждането на единна, сигурна и дигитална Европа, както и водените преговори за увеличаване бюджета на програмата за насърчаване на младежката мобилност „Еразъм +“ и развитието на политиките за регионално развитие и земеделие след 2020 г.

Събитието, което беше под надслов „Паневропейски културни паралели“, се проведе в сградата на Народно читалище „Искра 1898“.

Инициативата е част от предвидените събития за популяризиране на Европейското културно наследство по Комуникационната стратегия на  Република България за Европейския съюз през 2018 г.

Изложбата се организира от Областна администрация Русе с подкрепата на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ и Община Борово.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design