Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ЖИТЕЛИТЕ НА МАРТЕН ПРОТЕСТИРАХА, ПОРАДИ ЧЕСТИТЕ ТОКОВИ УДАРИ

вторник 11 септември 2018

Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров се срещна вчера с над 300 жители на град Мартен, които излязоха на протест и блокираха главния път между Русе и Силистра. Причината за тези действия е постоянното прекъсване на електрозахранването в населеното място, което се случва без предупреждение и води до изгарянето и повредата на множество електроуреди.

Областният управител заяви, че още от днес поетапно ще започне подмяната на електрическата мрежа, а до края на месец ноември би трябвало да се изгради и новата подстанция, която ще захранва града. Обнадеждаващо е и, че техниката вече е доставена, а до няколко дена ще се подпише и договора за започване строителството на подстанцията.

Г-н Григоров сподели с протестиращите, че самият той е потърпевш, тъй като живее в Мартен.

Местните имат уверението и на кмета г-н Димо Тонев, и на ръководството на електроразпределителното дружество, че проблемът ще бъде решен във възможно най-кратки срокове.

Напрежението ескалира и поради наближаващата зима, тъй като повечето от хората се отопляват на ток. Последният драстичен случай е от преди няколко дена, когато ел. захранването е прекъснало няколко десетки пъти.    

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

 

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design