Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

МЕЖДУНАРОДЕН ФОРУМ ЗА РЕЧНИ ИНОВАЦИИ СЕ ПРОВЕЖДА В РУСЕ

вторник 05 декември 2017

Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров приветства организаторите и участниците в ежегодната Конференция за информационните услуги на р. Дунав.

В словото си той отбеляза значението на подобен род инициативи за ефективното и бързо постигане целите на устойчивия и интелигентен растеж. Г-н Григоров добави още, че именно по този начин можем да се докажем като лидер, способен смело да върви напред и в същото време да е пътеводен фар за другите.

При откриването на форума изпълнителният директор на Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав“ инж. Павлин Цонев подчерта, че през месец февруари 2018 г. предстои доставянето на нов хидрографски кораб, а през август Агенцията ще се сдобие и с маркиращ кораб. Той отчете, че през настоящата година ИАППД са получили също нов хидрографски кораб по оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“.

Настоящата конференция ще продължи два дена и на нея ще бъдат представени най-иновативните продукти в сферата на речните информационни технологии.

Събитието е част от ежегодния GIS форум за река Дунав, който е основан през 1997 г. като тристранна работна група на администрациите на плавателния път на Германия, Австрия и Словакия. Основната му цел е развитие на обмена на географски данни и тясно сътрудничество в сферата на управлението на корабоплаването по р. Дунав.

Сред официалните гости на събитието бяха още директорът на дирекция „Координация на програми и проекти“ към Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията г-жа Галина Василева и заместник-кметът на община Русе по комунални дейности г-жа Наталия Кръстева.

 

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design