Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ ПОСЕТИ ГКПП „ДУНАВ МОСТ”

събота 11 март 2017

Днес, областният управител на област Русе доц. д-р Стефко Бурджиев запозна на терен проф. Огнян Герджиков с организацията на дейността и структурата на Контролно-пропускателния пункт „Дунав мост”.

В хода на проведените разговори стана ясно, че до края на годината трябва да мине обществената поръчка и да бъде отворена зона „Изток” на ГКПП „Дунав мост”, която към момента не функционира. Стойността за привеждането ѝ в съвременен вид е малко повече от 1 млн. лева, като парите са осигурени.

Доц. д-р Стефко Бурджиев сподели с премиера, че „проблемите, които от февруари тази година до сега имаме, са проблеми, които заедно с омолозите от румънската страна се стремим да решим. Промяната в Закона за движение по пътищатат, а именно да се закупуват винетки от влизащите на вход, създаде предпоставка да се намали капацитета на ГКПП с 30-40%”. Областният управител запозна министър-председателя с предприетите до моменти мерки.

Премиерът коментира, че румънците в това отношение са много по-добре от нас, защото те имат електронни винетки и при тях нещата се случват по-бързо. Според проф. Герджиков е необходимо да се търси решение от българската страна, защото в 21 век не трябва да се изостава от тези модерни технологии.

Министър-председателят сподели, че се предвижда среща с част от кабинета на Румъния и с кабинета от България, където ще се поставят  за решаване проблемите между двете държави.  Той помоли проблеми, които не са решени на граничния пунк да му бъдат изпратени в писмен вид, за да бъдат разгледани при провеждането ѝ.

В работната среща на ГКПП „Дунав мост” взеха участие още двамата заместник областни управители Росен Миланов и Емил Кирилов, Венцислав Халаджов, началник на Митница Русе, Димитър Чорбаджиев, директор на Регионална дирекция „Гранична полиция” Русе, Теодор Атанасов, директор на ОДМВР Русе, Божидар Петков, началник на отдел „Охранителна полиция” на ОДМВР и Михаил Манов, началник на сектор „Пътна полиция” Русе.

По-късно, областният управител придружи премиера и екипа му до  Басарбовския скален манастир „Св. Димитрий Басарбовски”, където бяха посрещнати от Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум и игумена на манастира отец Антоний. Те запалиха свещичка за здраве и се запознаха с историята на единствения действащ скален манастир в България.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

 

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design