Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ ПРОФ. ОГНЯН ГЕРДЖИКОВ ПРИСТИГНА В РУСЕ

петък 10 март 2017

Премиерът на Република България проф. Огнян Герджиков пристигна  на посещение в град Русе, днес следобед.

Министър-председателят отговори на въпроси на журналистите и след това проведе кратка среща в кабинета на доц. д-р Стефко Бурджиев, областен управител на област Русе. В нея взеха участие г-жа Ина Килева, началник на политическия кабинет на министър-председателя, г-жа Мария Цанкова, съветник-ръководител на ЗВО в Кабинета на министър-председателя, г-жа Ирина Белчева, говорител на министър-председателя, г-жа Мария Кючукова, както и заместник областните управители Росен Миланов и Емил Кирилов.

Областният управител представи на премиера изключително важен трансграничен проект за изграждане на Естакада (кръстовище на две нива) в зоната на кръговото движение  и ГКПП „Дунав мост“ и поиска съдействие за неговото реализиране.

Проф. Огнян Герджиков се запозна с хода на подготовката за вота на 26 март в област Русе на работна среща, която се проведе в Зала „Свети Георги“ на Областна администрация Русе.  На нея присъстваха областният управител и неговите заместници, кметът на общината,  председателят, заместник-председателите на Районната избирателна комисия, кметовете и секретарите на общини от областта, директорът на ОДМВР и началникът на отдел „Охранителна полиция“ на ОДМВР. Премиерът акцентира върху важната роля на присъстващите в залата институции за подготовката на изборите в една спокойна и честна среда.

Доц. д-р Стефко Бурджиев изрази притеснение, че отпуснатите за изборите средства  може да се окажат недостатъчни за малките общини, но подчерта, че са предприети  всички необходими мерки за нормалното протичане на изборния процес.

По-късно премиерът и неговият екип разговаряха по актуални въпроси с г-н Пламен Стоилов, кмет на община Русе, а след това проведоха среща с проф. д-р Велизара Пенчева, ректор на РУ „Ангел Кънчев“ и чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев, председател на Общински съвет Русе.

 

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

 

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design