Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

НАД 250 ДУШИ УЧАСТВАХА ВЪВ ВЕЛОПОХОДА, ПОСВЕТЕН НА АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ

събота 28 април 2018

Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров откри 11-тия пореден велопоход Русе – Гюргево, посветен на 142-та годишнина от Априлското въстание. Походът се проведе под патронажа на областния управител.

Г-н Григоров приветства присъстващите и отбеляза, че трябва да помним предците, дали живота си за родината, както и да бъдем благодарни на народите, участвали в Освободителната война.

Беше отбелязан и рекорд в историята на похода, защото в него участваха повече от 250 души, като най-възрастният е г-н Никола Петков на 73 години, а най-младият Преслав Божидаров на 7. Сред тях беше и г-жа Ивайла Николова, която избра да отбележи рождения си ден на велопохода. В събитието се включиха колоездачи от Разград и Кнежа.

Участниците поднесоха венци и цветя пред паметната плоча на Гюргевския революционен комитет, както и на пристанището, където е паметната плоча на Христо Ботев. Мястото е свързано с революционната дейност на известни личности от българската история като Никола Обретенов, Панайот Волов, Стоян Заимов, Стефан Стамболов и Иларион Драгостинов.

Традиционно стартът беше даден в 10.00 ч. пред Пантеона на възрожденците.

Организатори на инициативата са ВМРО – Русе и сдружение „Вело – Русе“. На събитието присъства и народният представител от 19-ти МИР г-н Искрен Веселинов, който е сред основните инициатори на идеята.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design