Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ НА ОБЛАСТ РУСЕ

Need a Help

ДА ОТВОРИМ СЪРЦАТА СИ И ДА ПОМОГНЕМ НА МАЛКИТЕ ПЕШИ И ВИКИ

 

Водени от разбирането, че детският живот и здраве са най-ценното богатство за всеки един от нас, бихме искали да Ви направим съпричастни към съдбата на Петър и Виктория, които са поредните деца,засегнати от коварна болест.

В Областна администрация  Русе се получи писмо от Нели Радева, леля на деветмесечните близнаци от Попово,на които съдбата е отредила тежката участ да са с диагнозадетска церебрална парализа, а освен това имат и страбизъм на очите. Малкият Петър е и с епилепсия (синдром на Уест).

Майката, Петя Неделчева, споделя, че те са много чакани и желани бебета, но за съжаление са със здравословни проблеми: "Вики носи очила за подобрение на зрението. Правим рехабилитация по 2-3 пъти на ден, учи се да пълзи на специална рехабилитационна дъска. Пеши прави всекидневно гърчове (малкият Петър има и епилепсия). Тази болест го дръпна назад и в момента развитието му отговаря на едномесечно бебе. Не ни позволяват да правим рехабилитация за да борим детската церебрална парализа, докато не спрат гърчовете. А за тяхното овладяване приемаме лекарства, които допълнително потискат нервната система и проблемът с развитието се задълбочава още повече. Обиколихме доктори, доценти и професори в България, но за съжаление техните усилия са безуспешни. Следваща стъпка, която можем да предприемем, е лечение в чужбина“.

В момента семейството проучва различни възможности за лечение на децата в чужбина, но според предварителната информация, която получават от различни клиники, сумата е непосилна за тях.

Близки, приятели и доброволци са подели кампания в подкрепа на младото семейство от Попово чрез различни инициативи, но всяка допълнително протегната ръка и всеки жест на морална, но най-вече на финансова помощ в тази тежка битка, е лъч на надежда за подобряване на състоянието на техните рожби. Всеки родител иска да осигури на детето си по-добър и сигурен живот. Няма по-голямо щастие за една майка и един баща да виждат как децата им растат спокойни, щастливи и здрави.

Областна администрация Русе изразява безрезервната си подкрепа за каузата на Пеши и Вики! Дълбоко сме убедени, че ние русенци сме съпричастни към болката на другите и притежаваме волята да облекчим човешкото страдание.

Като областен управител на област Русе и най-вече като родител се обръщам към всички, които имат желанието и добрата воля да помогнат, защото чрез нашето милосърдие ще върнем част от надеждата на едно българско семейство, че не са сами в този труден за тях момент!

В случай, че нямате възможност да подкрепите инициативата финансово,  искрено се надявам, че ще разпространите информация за тази благородна кауза и ще я направите достояние на по-широк кръг от хора.

Вярвам, че ще проявим човещина, защото както казва майка Тереза: "Прави така, че всеки, който дойде при теб, когато си тръгва да е по-добре и да е по-щастлив."

 

Информация:Средства за лечението на Петър и Виктория може да бъдат дарени по банков път на следната банкова сметка:

Петя Иванова Неделчева

BIC BPBIBGSF

IBAN BG20BPBI79434076617901 – BGN

или чрез PayPal до следния потребителски профил:petia_ivanova87@mail.bg

Допълнителна информация можете да намерите и във Фейсбук – Да помогнем на Пеши и Вики.

Календар

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design