Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

НЕКА ПОМНИМ И БЪДЕМ БЛАГОДАРНИ НА ПРЕДЦИТЕ СИ

петък 20 април 2018

Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров се обръща към всички русенци и жители на региона по случай 142-та годишнина от Априлското въстание:

„В незабравимата 1876 година има много страдание, кръв, сълзи, но дълбоко в душата си българският народ очаква Свободата и вижда своето Утре! Преди 142 години младите и непокорните, въоръжени с дървени топове и кремъклии пушки, но с огнени сърца извършват един необикновен акт в родната история, акт, който винаги ще бъде помнен като източник на народно самочувствие и национална гордост! Всички те вярваха в своя подвиг и вложиха цялата мощ и енергия на душата си, за да превърнат българската мечта в действителност! Априлци завещаха на всички нас най-дълбоката, свята и чиста традиция – любовта към Отечеството и свободата!

Позволете да припомня думите, написани в Копривщица през далечната 1876 година „Как ще го назове историята, не може да се предвиди, но то е свидетелство на гордия ни човешки дух, висш момент на политическа зрелост и демокрация!“.

Нека днес, когато с признателност се прекланяме пред хилядите мъченици от славната Априлска епопея, жертвали живота си, за да я има България, си спомним и следваме завещаните от тях ценности! Нека помним и бъдем благодарни на предците си!“

 

 

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design