Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

НЕМСКАТА ГИМНАЗИЯ ПРЕДСТАВИ ПРОЕКТ, ПОСВЕТЕН НА ОСВОБОЖДЕНИЕТО

вторник 06 март 2018

Заместник областният управител на област Русе г-н Свилен Иванов взе участие в представянето на резултати от историческо проучване на тема „Паметници в област Русе, свързани с Руско-турската война (1877 – 1878 г.)“. Той приветства присъстващите и подчерта значението на учебния предмет история. Заместник областният пожела на учениците здраве, дръзновение и да не спират да следват мечтите си.

Инициативата е извършена от ученици от VIIII и XI клас от Средното училище с преподаване на немски език „Фридрих Шилер“ под ръководството на учителя по история г-н Николай Чакъров. Учениците презентираха общо 36 паметника, 8 паметни плочи и 1 музей на територията на региона.

Важно е да се отбележи, че подобно изследване се прави за пръв път от ученици в областта и е по повод Националния празник на Република България – 3 март и 140 години от възстановяването на българската държавност.

Проучването се е реализирало и с помощта на Регионалния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва.

Сред официалните гости бяха генералният консул на Русия в Русе г-н Андрей Громов, председателят на Регионалния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва о.р. майор Димитър Вълков и неговият заместник о.з. полковник Иван Иванов.

Връчен бе и поздравителен адрес от името на кмета на община Русе г-н Пламен Стоилов.

 

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design