Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ РУСЕ Е СРЕД ОТЛИЧНИЦИТЕ В КАМПАНИЯТА „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО”

четвъртък 07 юни 2018

Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров участва в Националната среща на партньорите на кампанията „Да изчистим България заедно”, която се проведе вчера вечерта в столицата и бе организирана от bTV Media Group.

По време на срещата бяха връчени и първите годишни призове „Чиста игра” за принос към каузата. Областна администрация Русе беше сред номинираните и получи приза „Най-много почистени места”. Г-н Григоров благодари за наградата и заяви, че тя е заслуга на екипа на Областната администрация и на всеки един жител на региона, който е отделил от времето си и е спомогнал за реализирането на идеята за една по-чиста природа. Той изрази увереност, че и занапред Областна администрация Русе ще оправдае доверието на организаторите.

Подобни отличия имаше за още няколко области, а именно Разград, Търговище, София-област, Пазарджик и Смолян.

Тази година голямото чистене е предвидено за 15 септември, като „Да изчистим България заедно” ще бъде част от най-мащабната гражданска инициатива в сета, която ще се проведе едновременно в 150 държави под надслов “World Clean Up Day”. По този начин се цели поне 5% от населението на планетата да бъде ангажирано с проблемите, свързани със замърсяването на околната среда.

Интересен факт е, че през настоящата година заедно с Министерството на младежта и спорта, Министерството на образованието и науката и Националното представителство на студентските съвети ще се създадат регионални информационни кампании. Ще бъде осигурена и възможност на 15 студенти и представители на активни младежки организации да работят за кампанията, като те ще бъдат избрани от регионите, в които са родени, живеят, учат или работят.

Миналата година в цялата страна в кампанията „Да изчистим България заедно” участваха над 300 000 човека, като в Русенска област бяха над 10 000.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design