Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ РУСЕ ОТНОВО Е ПАРТНЬОР НА ИНИЦИАТИВАТА ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА СПОРТА В УЧИЛИЩЕ

вторник 11 септември 2018

На 28.09.2018 г. (петък) за четвърта поредна година на територията на страната ще се проведе инициативата Европейски ден на спорта в училище. Тя е посветена на насърчаването на физическата активност сред учениците, като основната цел е да се привлекат колкото може повече деца, млади хора, училища и организации в общата кауза за водене на по-здравословен начин на живот.

Освен посоченото Европейският ден на спорта в училище дава възможност на учебните институции да се свържат с други европейски страни, да популяризират физическото възпитание и спорт, да създадат условия за забавление чрез физическа активност за младите хора, да подобрят общественото здраве и благополучие, чрез въвеждането на методи за учене през целия живот, а също и да подобрят и развият нови социални умения сред учениците.

Подробна информация за събитието може да бъде открита на сайта на сдружение „BG Бъди активен“ – www.bgbeactive.org, където всяко училище може да попълни и формата за регистрация.

Инициативата е част от Европейската седмица на спорта и през тази година отново е подкрепена от Министерството на образованието, Министерството на младежта и спорта и множество областни и общински администрации, сред които е и Областна администрация Русе. Еврокомисарят Тибор Наврачич също е заявил своята подкрепа.

През изминалата 2017 г. в инициативата са участвали повече от 350 училища от над 180 населени места в страната, като в рамките на един ден към движението и спорта са били привлечени близо 74 000 ученици и над 7 500 родители и учители, а материалите и посланията на кампанията са достигнали до над 130 000 ученици. Като положителна тенденция, за която са допринесли и усилията по кампанията NowWeMove могат да се посочат и резултатите от последния Евробарометър на тема „Спорт и физическа активност“, които бяха представени през март тази година в София, а именно, че България е една от 6-те държави с намаление на процента на неактивните граждани и то с цели 10%.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

 

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design