Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ РУСЕ В ПОДКРЕПА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ДЕН БЕЗ ЗАГИНАЛИ НА ПЪТЯ

вторник 19 септември 2017

За втора поредна година по предложение на Европейската мрежа на службите на пътна полиция TISPOL, 21 септември е обявен за Европейски ден без загинали на пътя, който ще се проведе като полицейска операция под името EDWARD European Day Without A Road Death.

Институциите и партньорите подкрепящи инициативата на TISPOL са повече от 80 и сред тях са министерства, държавни агенции, областни администрации, общини, фондации, медии и др.

Мотото на тазгодишната операция, посветена на Европейската седмица на мобилността (16-22 септември) е СПАСИ ЖИВОТИ! и се подкрепя от Европейската комисия.

Благородната цел на организаторите е да се привлече вниманието на водачите да са по-внимателни на пътя и чрез споделената от всички нас отговорност и солидарност да се намали стряскащата статистиката за загинали хора по пътищата на Европа, както и в нашата страна.

Включването на България в операцията е стъпка към намаляване броя на ранените и загиналите от инциденти на пътя и ще ни нареди до държавите запазили повече човешки животи!

Нека заедно заявим своята съпричастност и ангажираност, популяризирайки 21 септември като Европейски ден без загинали на пътя!

Информация: https://www.mvr.bg/press/актуална-информация/актуална-информация/актуално/преглед/актуално/edward-2017 - на този адрес може да намерите всички подробностите за инициативата;

 http://roadsafetydays.eu/  -  за желаещите да се регистрират и подкрепят инициативата;

ангажиментът може да бъде деклариран и с подписването на обещание за подкрепа на деня без загинали на пътя на адрес: https://projectedward.eu/, а в социалните медии може да се изпращат и подходящи видео записи (#ProjectEDWARD); 

Същевременно на адрес https://vimeo.com/226122883 е публикуван слайд за представяне на проекта, преведен на български език, който може да бъде ползван изцяло и на части за популяризиране на EDWARD сред обществеността.

 

 

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

 

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design