Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ РУСЕ СЕ СРЕЩНА С ПОСЛАНИКА НА РЕПУБЛИКА КОРЕЯ

сряда 19 юли 2017

Областният управител г-н Галин Григоров прие днес в кабинета си Н. Пр. Шин, посланик на Република Корея в Република България.

В присъствието на заместник областните управители на област Русе г-н Валентин Колев и г-н Свилен Иванов, Н. Пр. Шин изрази искрената си удовлетвореност, че има възможност да опознае отблизо региона на Русе, който е известен с богатото си историческо и културно минало и изрази интерес към логистичните възможности на град Русе и региона.

По повод поставените въпроси г-н Колев акцентира, че предвид географското си положение, регионът представлява естествен логистичен център, поради което има добре развита сухопътна и железопътна инфраструктура. Тези възможности се подсилват с наличието на воден плавателен път, където има обособени няколко пристанищни зони с добра довеждаща инфраструктура. Не на последно място беше отбелязано голямото значение на близостта на летище Букурещ и тези на летището в с. Щръклево, недалеч от гр. Русе.

Подчертани бяха добрите образователни традиции в региона, доказаното високо ниво на подготовка, което получават студентите от Русенския университет и учениците от профилирани и професионални училища и гимназии, с езикова и техническа насоченост.

Направено беше предложение към корейската страна за иницииране на среща между Н. Пр. Шин и академичното ръководство на Русенския университет, на която посланикът да представи модела на икономическо развитие на страната си. Г-н Григоров пое ангажимент за осъществяването ѝ.

Н. Пр. Шин предложи да бъде споделен опита на Република Корея в разработването и успешното внедряване на иновации, така че да се подпомогне социално-икономическото развитие както на отделния регион, така и на държавата, а така също и на различни механизми за стимулиране на частния сектор да инвестира в наука и образование.

Не на последно място беше обсъдена възможността за установяване на по-тесни връзки между област Русе и регион от Южна Корея.

В края на тази първа визита участниците изразиха увереността си, че тя ще обогати и задълбочи сътрудничеството между двете страни.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design