Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ОБСЪДИ ПРЕДСТОЯЩОТО ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВО С ПОСЛАНИКА НА БЪЛГАРИЯ В РУМЪНИЯ

четвъртък 28 декември 2017

Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров и неговият заместник г-н Валентин Колев се срещнаха с посланика на Република България в Румъния Н.Пр. Тодор Чуров.

Акцент в проведената среща бяха възможни трансгранични инициативи по време на родното председателство на Съвета на Европейския съюз. Сред обсъдените варианти са посланиците на представените европейски държави в Букурещ да се запознаят отблизо с региона, с бита, културата и традициите, присъщи за нашите географски ширини. Също така се предвижда представители на Европейската комисия да посетят Русе по време на предстоящото председателството. Особено внимание беше отделено на възможността да бъдат поканени представители на бизнеса да се запознаят с възможностите, които предлага област Русе, като това да е стъпка към по-нататъшни инвестиции в развитието на региона.

През първата половина на идната 2018 година се очаква да бъдат реализирани множество съвместни инициативи между институции от България и Румъния.

Не на последно място всички присъстващи на срещата се обединиха около становището по време на българското председателство на Съвета на ЕС да се постави още по-ясно пред Европа изключителната необходимост от построяването на трети мост над р. Дунав, който да се намира при Русе.

В срещата участваха още г-н Ивайло Маринов, първи секретар в българското посолсвто в северната ни съседка и изпълнителният директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ г-жа Лили Ганчева.

 

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design