Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПРИСЪСТВА НА ТЪРЖЕСТВЕН МИТИНГ-ЗАРЯ В ГР.БЯЛА

четвъртък 02 март 2017

На 02.03.2017 г. , в град Бяла, бе организиран тържествен митинг-заря по повод 140-та годишнина от Освобождението на град Бяла и 139-та годишнина от Освобождението на България.

На церемонията присъстваха доц. д-р Стефко Бурджиев, областен управител на Област Русе,вицеконсулът на Генералното консулство на Русия в Русе Алим Жаманов, Русенският митрополит Наум, Димитър Славов, кмет на Община Бяла, Мариан Антонов, председател на Общински съвет Бяла,бригаден генерал Пламен Богданов, началник на НВУ „Васил Левски” Велико Търново, Теодор Атанасов, директор на Областната дирекция на МВР Русе, други официални лица, граждани и гости на града.

Слово произнесе Димитър Славов, а приветствени думи отправиха и доц. д-р Стефко Бурджиев, както и вицеконсулът Алим Жаманов.

Областният управител се обърна с думите: „За мен е изключителна чест да Ви поздравя по случай 140-та годишнина от Освобождението на гр. Бяла и 139-та годишнина от Освобождението на България.

Бяла изиграва важна роля в хода на Освободителната война и е вторият освободен град в България. Убеден съм, че посрещате тази годишнина с вълнение и гордост!

В този празничен ден бъдете вдъхновени, изпълнени с позитивизъм и вяра, следвайки примери на националните ни герои, жертвали себе си за да я има свободна и независима България!

В навечерието на 3 март, с чувство на гордост и благоговение да  сведем глави пред героите на тези славни дни и да се поклоним пред тяхното величие!

Позволете ми още веднъж да поднеса сърдечни поздрави на всички Вас, пожелавайки Ви много светли и щастливи дни!“.

По традиция бяха положени венци и цветя в знак на преклонение пред хилядите знайни и незнайни герои, загинали за Свободата на България.

В края на церемонията, пищна заря озари небето над гр. Бяла.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

 

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design