Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ С ГРАМОТА ОТ ВМС

понеделник 07 август 2017

 

Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров беше удостоен с адмиралтейска грамота от командира на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев. Тя му бе връчена в знак на съпричастност към съхраняване историята и традициите на военния ни флот и подкрепата за развитието и разпространението на морската идея. От своя страна областният управител подари на контраадмирала луксозно издание на енциклопедия, посветена на историческото развитие на България и му връчи поздравителен адрес, в който се казва:

Професията на морските военнослужещи е сурова, изпълнена с хиляди трудни моменти. Тя калява характери и възпитава в дух на родолюбие, отдаденост и морал. За нея се изискват чест, кураж, издръжливост, мъжество и професионализъм. Достойнства, които българските моряци безспорно притежават и многократно са  показвали, следвайки традициите и добродетелите на предците си.“

По-рано през деня г-н Григоров прие в кабинета си контраадмирал Петев. На срещата присъстваха и заместник областния управител г-н Валентин Колев, за началник на Канцеларията на командира на ВМС капитан II ранг Райна Пенчева и подполковник Димитър Титев главен експерт за връзки с обществеността в Канцеларията на контраадмирала.

Срещата е посветена на 138-та годишнина от основаването на българския военноморски флот в гр. Русе.

Представителите на Областна администрация и флота обсъдиха основни исторически моменти в развитието на военноморските сили. Също така беше дискутирано и отличното състояние на алеята около Паметника на моряка, което може да бъде приемано като еталон за поддържане на военно-историческите паметници.

 

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

 

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design