Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ С ПЛАКЕТ НА ЗАПАСНОТО ВОЙНСТВО В РУСЕ

вторник 28 ноември 2017

Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров беше удостоен с поименен плакет по повод 110 годишния юбилей от създаването на организацията на запасните офицери в гр. Русе. Плакетът беше връчен от председателя на Управителния съвет на Регионалния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва о.р. майор инж. Димитър Вълков. На срещата присъства и полк. о.з. Иван Иванов, заместник-председател на РСОСЗР.

По време на посещението бяха обсъдени възможности относно съвместни бъдещи инициативи между двете институции. Специално внимание беше обърнато, че 2018 г. е последната година от националните чествания по повод Първата световна война. В тази връзка се планира провеждането на изложби и ученически конкурси.

По време на срещата бяха разгледани и възможностите за създаването на дългосрочна стратегия на Постоянно действаща междуведомствена областна комисия "Военни паметници".

Не на последно място беше отбелязано, че средата на месец декември тази година предстои откриването на мемориална плоча на родения в Русе герой от Сръбско-българската война капитан Марин Маринов.

Гостите подариха на областния управител и книга, която разказва за историята на запасното войнство през годините.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design