Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ СЕ СРЕЩНА С ПОСЛАНИКА НА ФРАНЦИЯ В БЪЛГАРИЯ

петък 09 юни 2017

Областният управител на област Русе, г-н Галин Григоров и неговите заместници г-н Валентин Колев и г-н Свилен Иванов се срещнаха днес с делегация на посолството на Франция в България.

Срещата се състоя по инициатива на френската страна и с личното участие на Н. Пр. Ерик Льобедел, посланик на Франция в България. В неговия експертен екип бяха включени, г-н Жан-Мари Деманж – ръководител на Регионалната икономическа служба на Франция и г-н Ерик Перотел – аташе по сътрудничество в образованието, Френски институт – Варна.

Още в началото на срещата г-н Григоров  и  Н. Пр. Ерик Льобедел засвидетелстваха приятелските отношения, които има между Франция и България и изразиха увереност, че те ще продължат да се задълбочават не само на национално, но и на регионално ниво.

Областният управител приветства своите гости с добре дошли и сподели:   „За мен е чест първата визита на такъв високопоставен дипломат в моя мандат да е с Вас“.

От своя страна, Н.Пр. Ерик Льобедел поздрави г-н Григоров с назначението му за областен управител и изрази възхищението си от нашия град.

Обсъдени бяха въпроси, свързани с новия бизнес план на Монтюпе, който цели изцяло да се спазват всички екологични норми, изучаването и популяризирането на френски език в област Русе, къщата на Елиас Канети, международни спортни прояви и др.

По време на посещението бяха подчертани традиционно добрите и ползотворни отношения и се подчерта, че трябва да се следва положителната динамика на развитие между двете държави, както и общите перспективи за сътрудничество в сфери като икономиката и бизнеса, образованието, културата, екологията и други.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

 

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design