Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ СЕ ЗАПОЗНА НА МЯСТО С ПОРАЖЕНИЯТА В ОБЩИНА СЛИВО ПОЛЕ СЛЕД СИЛНАТА БУРЯ СНОЩИ

петък 02 юни 2017

Във връзка с обявеното бедствено положение в Община Сливо поле, г-н Галин Григоров, областен управител на област Русе и г-н Симеон Иванов, главен секретар на Областна администрация Русе посетиха засегнатите населени места в Общината.

Те бяха запознати от г-н Валентин Атанасов, кмет на Община Сливо поле с фактическата обстановка, нанесените и установени към момента щети по селскостопанската реколта, както и по пътната и електроразпределителната инфраструктура в района. В резултат на градушката близо 10 000 дка със земеделска продукция е напълно унищожена.

Областният управител се запозна на място и с предприетите мерки за преодоляване и ликвидиране на нанесените вреди и с работата на сформирания кризисен щаб със сили на Общината, ПБЗН и РПУ гр. Сливо поле. В изключителен синхрон работят и доброволните формирования към Общината и в настоящия момент.

Констатирани бяха и полаганите усилия на екипите на Енерго-Про за своевременното отстраняване на повредите по електропреносната система, възстановяване на нормалното електро- и водоснабдяване на територията на община.

Обсъдиха се и възможностите за обезщетяване на земеделските производителите и жителите от пострадалите населени места. 

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

 

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design