Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПОСРЕЩНА МИНИСТЪРА НА ОБРАЗОВАНИЕТО, КУЛТУРАТА И СПОРТА НА АДЖАРИЯ

вторник 25 април 2017

Днес, 25.04.2017 г.,  доц. д-р Стефко Бурджиев, областен управител на област Русе посрещна в кабинета си Инга Шамилишвили, министър на образованието, културата и спорта в Автономна република Аджария (Грузия) и доцент в Държавния университет „Шота Руставели“ и Жужуна Гумбаридзе, преподавател в университета.

Те бяха придружени от доц. д-р Цветелина Харакчийска от РУ „Ангел Кънчев“.

Г-н Бурджиев ги поздрави с добре дошли и благодари, че са уважили институцията, която представлява.  Той изрази задоволство, че могат да обсъдят темата за образованието, която е изключително важна и актуална и за двете страни.

Поводът на посещението на г-жа Шамилишвили в град Русе е създаването на бъдещи дългосрочни контакти в областта на образованието, културата и спорта, както с Русенския университет, така и между област Русе и Аджарската автономна република.

Бяха обсъдени възможностите за изготвяне и подписване на споразумение, в което да се заложат областите на евентуалното сътрудничество, както и конкретен план със събития, които могат да бъдат организирани съвместно. „Споразумението да е една рамка, а конкретните неща, които ще запишем в плана за сътрудничество да са събитията, които ще организираме заедно през 2018 година“, каза още Стефко Бурджиев.

Не на последно място, областният управител изрази своето задоволство от изключително полезната опознавателна среща, разчитайки тя да е в основата на поредица от ползотворни срещи, в посока по-доброто сътрудничество между Русенска област и Аджария.

От своя страна, Инга Шамилишвили благодари за изключителното гостоприемство и сподели, че се чувства щастлива от вниманието, което получава в нашата страна.

 

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

 

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design