Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ОБСЪЖДАТ БЪДЕЩИТЕ ПЕРСПЕКТИВИ ПРЕД ЧЛЕНСТВОТО В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ

петък 20 октомври 2017

Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров участва в откриването на българо-румънски трансграничен форум „10 години членство в ЕС: бъдещи перспективи“. В приветственото си слово той отбеляза значението на Съюза за икономическия и социален просперитет на държавите-членки и особено за последно приетите при разширяването през 2007 и 2013 г.

Г-н Григоров подчерта и важността на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ за развитието на трансграничните отношения в  региона Русе – Гюргево.

Настоящият форум е организиран съвместно от Информационното бюро на Европейския парламент в България и това в Букурещ. Основната цел по време на събитието в „Малката Виена“ е да се направи равносметка от членството на присъединилите се през 2007 г. България и Румъния към ЕС, както и да се обмени опит относно предстоящите представителства на Съвета на ЕС от двете държави.

Модератор на събитието е журналистката от Bulgaria ON AIR Мартина Ганчева, а сред участниците в дискусията са български и румънски членове на Европейския парламент, съответно г-н Андрей Новаков и г-н Георги Пирински, както и Виктор Бощинару и Мария Грипини.

Сред официалните гости са още заместник-кметът по европейското развитие на община Русе д-р Страхил Карапчански, председателят на Общински съвет Русе чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев, ректорът на Русенския университет „Ангел Кънчев“ проф. д-р Велизара Пенчева и множество други официални лица. 

 

 

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design