Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ОФИЦИАЛНО ПОСРЕЩАНЕ НА ЕЛЕКТРОМОБИЛА УЧАСТВАЛ НА СЪСТЕЗАНИЕТО SHELL ECO-MARATHON EUROPЕ 2017

четвъртък 22 юни 2017

Днес, 22.06.2017 г., пред Централния корпус на Русенския университет се състоя официално посрещане на електромобила, с който екип от студенти и преподаватели участваха в състезанието Shell eco-marathon Europе 2017.

На събитието присъстваха Валентин Колев, заместник областен управител на област Русе, проф. д-р Велизара Пенчева, ректор на РУ“Ангел Кънчев“ и цялото академично ръководство,  чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев, председател на Общински съвет Русе, г-жа Елена Минкова, изпълнителен директор на Общинска фондация „Русе-град на свободния дух“, представители на фирмите-спонсори на отбора, декани на факултети и отборът, който представи Русенския университет.

В своето приветствие, заместник областният управител изрази своето задоволство от поредния  успех на Университета. Той отбеляза, че русенската Алма Матер е започнала като висше учебно заведение с инженерна и техническа насоченост и подчерта радостта си,  че традициите на тези първи стъпки продължават и до днес.

В знак на благодарност, отборът връчи символични подаръци на подкрепящите ги институции и фирми.

Русенският болид се състезава в категорията „Прототипи“ с електрическа батерия и измина 360 километра с 1 киловатчас енергия.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

 

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design