Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ОФИЦИАЛЕН СТАРТ НА ПРОЕКТ ЗА ПОВИШАВАНЕ БЕЗОПАСНОСТТА В РЕГИОНА РУСЕ – ГЮРГЕВО

вторник 23 януари 2018

Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров участва във встъпителната пресконференция по проект за повишаване безопасността в региона.

В приветствието си към присъстващите той подчерта, че настоящият проект е още едно доказателство за традиционно доброто партньорство между област Русе и окръг Гюргево. Също така областният управител изрази увереност, че и този проект ще е сред множеството успешно реализирани. Г-н Григоров заяви, че е радостен, че се дава старт на подобен проект, който е от съществено значение за управление на риска в трансграничния регион. Той пожела на всички, работещи по проекта успех и спомена, че след приключването му нищо няма да е същото, а ще е по-добро.

Основните цели на представения проект са подобряване съвместното управление на риска в трансграничния регион и повишаване ефективността на действията между Русе и Гюргево при извънредни ситуации. Също така се предвижда модернизация на съществуващите пожарно аварийни-спасителни служби и тяхното оборудване.

През 3 годишния период на изпълнение на проекта ще се осъществят и работни посещения за обмен на добри практики, както и курсове за усъвършенстване.

Сред официалните гости на конференцията бяха още главен комисар Николай Николов, заместник областният управител на област Русе г-н Валентин Колев, кметът на община Русе г-н Пламен Стоилов, заместник-председателят на Окръжен съвет Гюргево г-н Лучиан Корозел, директорът на регионалната дирекция за пожарна безопасност и защита на населението в Русе комисар Димитър Павлов, директорът на ОДМВР Русе старши комисар Теодор Атанасов, изпълнителният директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ г-жа Лили Ганчева, екипите по проекта от двете страни и много други.

След приключване на пресконференцията областният управител г-н Галин Григоров и неговият заместник г-н Валентин Колев се срещнаха с гл. комисар Николай Николов и комисар Димитър Павлов. По време на срещата бяха обсъдени разнообразни възможности за сътрудничество. Също така от страна на гл. комисар Николов и от ръководството на Областна администрация Русе бяха изказани благодарности на комисар Павлов за управлението и безупречното функциониране на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

В края на срещата областният управител удостои гл. комисар Николов със значка за съществен принос в овладяването на риска при бедствия, аварии и защита на населението в трансграничния регион България – Румъния. 

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design