Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ОСВЕТИХА НОВОТО ДЕТСКО ОТДЕЛЕНИЕ В УМБАЛ РУСЕ

сряда 20 септември 2017

На 20.09.2017 г. беше официалното откриване и освещаване на новото отделение по Педиатрия в УМБАЛ Русе. То е изградено изцяло със средства, дарени от фондация „Игнат Канев“.

На тържественото откриване присъства и областния управител на област Русе г-н Галин Григоров, който приветства присъстващите и им пожела крепко здраве и сили. В словото си той отбеляза още:

„... Бих искал да изкажа своята искрена признателност към г-н Игнат Канев. Благодаря Ви за това, че правите нашия регион и то не само град, а и област едно по-добро място за живот! Без Вашата подкрепа и съпричастност това трудно би се случило…

Уважаеми лекари и сестри,

Безспорно, днешният ден е повод за гордост и удовлетворение за всеки от Вас, защото усилията Ви са възнаградени. Вашето призвание да помагате на най-ценното – децата ни, е достойно за уважение!..“.

Областният управител и неговите заместници подариха икона на Св. Пантелеймон, който да бди над делата и да дарява с духовна сила всички.

Домакин на събитието беше д-р Иван Стоянов, а сред официалните гости бяха строителният предприемач и дарител г-н Игнат Канев, главният секретар на министерството на здравеопазването г-жа Елена Маркова, заместник областните управители на област Русе г-н Валентин Колев и г-н Свилен Иванов, председателят на Общински съвет Русе чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев, заместник-кметовете на община Русе г-жа Наталия Кръстева, г-н Иван Григоров и други официални лица.

При откриването бяха наградени и децата, чийто рисунки красят новооткритото детското отделение в Русенската болница.

 

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

 

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design