Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ОТБЕЛЯЗАХМЕ 139 ГОДИНИ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА РУСЕ

понеделник 20 февруари 2017

Днес, 20.02.2017 г. се отбелязват 139 години от Освобождението на град Русе по време на Руско-турската война 1877 – 1878 година.

На тържествената церемония, която се състоя в Пантеона на Възрожденците взеха участие заместник областните управители на област Русе,Валентин Колев и Станимир Станчев, генералният консул на Русия в Русе, Татяна Грушко, кметът на Община Русе, Пламен Стоилов, Русенският митрополит Наум, народни представители от 43-тото Народно събрание, Пламен Нунев и Свилен Иванов, председателят на Общински съвет Русе, чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев, ректорът на РУ„Ангел Кънчев“,проф. д-р Велизара Пенчева, жители и гости на града.

Церемонията започна с встъпителни думи от проф. д-р Николай Ненов, директор на Регионалния исторически музей, а в чест на празника слово произнесе г-н Стоилов.

Специален гост на церемония бе Н. Пр. Анатолий Макаров, посланик на Руската федерация в България, който също отправи поздравителни думи.

Свещеници от Русенската митрополия отслужиха панихида за загиналите за свободата на България и по традиция присъстващите положиха венци и цветя пред Вечния огън.

В програмата взе участие Хор „Св. Георги Победоносец”, с диригент Мина Влайкова.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

 

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design