Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ОТБЕЛЯЗВАМЕ 100 ГОДИНИ ОТ КРАЯ НА ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА

четвъртък 11 октомври 2018

На 12 и 13 октомври 2018 г. в с. Ряхово ще се проведат събития по случай 100 годишнината от края на Първата световна война и 102-та годишнина от победата на Българската армия при с. Ряхово.

През първия ден програмата предвижда открит урок по родолюбие, турнир по стрелба с въздушна пушка и лък с участието на ученици под надслов „За славата бойна българска“, конкурс на историческа достоверна рисунка на войни от Първата световна война, както и целодневна музейна експозиция на открито с повече от 150 експоната. Всичко това ще се случи около реконструирания паметник на загиналите войни по време на Първата световна война, като началният час е 10.30ч.

В събота действията ще се развиват на крайбрежната ивица „Десанта“ и е планувано пресъздаване на военнополеви лагери на Българската и Румънската войски, музей на открито и пресъздаване на отбранително съоръжение от времето на Първата световна война. Началото на програмата за втория ден е също то 10.30ч.

По време на официалната част, която започва от 15.00ч. ще се проведе панихида за загиналите войни от Първата световна война пред паметника на войните в село Ряхово, войнски ритуал и полагане на венци и цветя на признателност, както и военноисторическа реконструкция на отблъскването на Румънския десант при. С. Фламънда – с. Ряхово 1916 г. с начало 16.30ч.

Събитието е под патронажа на областния управител на област Русе г-н Галин Григоров и се осъществява със съдействието на Министерство на отбраната на Република България и община Сливо поле.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

 

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design