Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ОТБЕЛЯЗВАМЕ ВЕК ОТ ГИБЕЛТА НА КАПИТАН БАРДАРОВ

вторник 24 октомври 2017

Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров участва в тържественото честване по случай 100-годишнината от смъртта на капитан Христо Бърдаров и загиналите воини от 19-ти пехотен Шуменски полк. Възпоменанието се проведе в родния град на капитана, гр. Разград. Г-н Григоров положи венец и цветя пред Военния паметник и пред паметната плоча и барелефа на капитан Бърдаров.

Областният управител отбеляза, че на днешната дата отдаваме почит към подвига на тези, които в състава на българската армия са отстоявали свободата и обединението на разпокъсана България. Той припомни, че по време на Първата световна война българските воини отбиват сами атактите на Съглашението на фронт, дълъг повече от 400 км., простиращ се от планините на Албания до устието на река Места. Г-н Григоров спомена още, че кръвопролитните сражения при Мокра поляна са пример за това как нашата армия е отстоявала националните интереси.

Честването се провежда под патронажа на кмета на община Разград д-р Валентин Василев.

Сред официалните гости бяха още областният управител на област Разград, народни представители, кметове на общини, почетният председател на Инициативния комитет проф. д.ф.н. Георги Бърдаров, който е племенник на капитан Бърдаров, председателят на ЦС на СОСЗР генерал – лейтетант Златан Стойков и секретарят Централната контролна комисия на СОСЗР полковник Кирил Парапанов.

Програмата за честванията включва още провеждане на Вечер на бойната слава.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design