Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ПОЧЕТОХА ЗАГИНАЛИТЕ ПРИ ИЗПЪЛНЕНИЕ НА СЛУЖЕБНИЯ СИ ДЪЛГ ПОЖАРНИКАРИ

сряда 13 септември 2017

Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров участва в ритуала по поднасяне на венци и цветя, и отдаване на почит пред паметника на загиналите при изпълнение на служебния си дълг пожарникари. Той се обърна към присъстващите с думите:

„…Именно в днешния ден отдаваме почит на тези, които не успяха да отново видят семействата си. Всички те са хора, съзнателно избрали тази професия, момчета силни, отговорни и смели!

Вярвам, че хората разбират и оценяват подвига на загиналите, а и това, което всеки от Вас продължава да прави.

Бих искал да изкажа благодарност и на всички – бивши и настоящи огнеборци, не просто защото сте избрали тази професия, а и заради цената, която всеки от вас е платил за избора си. С преживените рискове и за жалост – с непрежалимата загуба на колеги и приятели, днес имате пълното право да се гордеете със своята професия и с пътя, който сте извървели в нея.

Нека още веднъж да си спомним за хората, на които разчитаме в критични за нас моменти. Нека техният пример бъде порив на вдъхновение за всички ни!

Благодаря Ви, че Ви има!“

Сред присъстващите да засвидетелстват своята почит и уважение бяха още: Валентин Колев, заместник областен управител на област Русе, Наталия Кръстева, заместник-кмет „Комунални дейности“, Теодор Атанасов, директор на ОДМВР,  Димитрър Чорбаджиев, директор на Регионална дирекция „Гранична полиция“, Димитър Павлов, директор на Регионална дирекция “Пожарна безопастност и защита на населението“ и други официални лица.

Проявата се организира ежегодно и е част от честванията на професионалния празник на българските пожарникари, които се провеждат през „Седмицата на пожарната безопасност“.

Посмъртно със заповед на Министъра на вътрешните работи Валентин Радев  с почетен знак на МВР беше удостоен Николай Елефтеров Николаев, загинал при изпълнение на служебния си дълг на 18.08.2017 г.

По време на церемонията, със заповед на Красимир Ципов, зам.-министър на МВР и на Николай Николов, дикретор Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ бяха наградени и служители за принос при изпълнението на професионалните си ангажименти.

 

 

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

 

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design