Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ПОРЕДИЦА ОТ СРЕЩИ НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ ЗА БЪДЕЩЕТО НА „ДУНАРИТ“

четвъртък 10 август 2017

Във връзка с опасността от отнемане лиценза на емблематичния за Русе „Дунарит“, областният управител инициира среща с министъра на икономиката г-н Емил Караниколов. Двамата заедно със заместник областния управител г-н Валентин Колев посетиха на място военния завод и проведоха среща с протестиращите и синдикатите, на която министърът заяви, че предприятието е от първостепенно значение за икономиката на региона и то категорично ще продължи да функционира. Запазването на комплекса е приоритетно и за целия военно промишлен отрасъл на страната.

Областният управител проведе поредица от разговори с кабинета на министър-председателя и министъра на отбраната. От тяхна страна също е дадено уверение, че ще бъде направено всичко възможно заводът да продължи да работи.

По-рано през деня г-н Григоров и г-н Колев се срещнаха със служители на „Дунарит“ по време на предупредителния протест пред граничен пункт „Дунав мост“. Областният управител запозна стачкуващите с даденото становище от министър-председателя и министъра на икономиката. Той заяви, че негов приоритет е преди всичко запазване работните места и доходите на тези висококвалифицирани и отговорни служители.

 

 

 

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

 

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design