Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ПРЕДПРИЕМАТ МЕРКИ ЗА НЕДОПУСКАНЕ НА „АФРИКАНСКА ЧУМА ПО СВИНЕТЕ” НА БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ

вторник 26 юни 2018

Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров осъществи контакт с префекта на окръг Гюргево г-жа Нина Кришу във връзка с предприемането на мерки за недопускане появата и разпространението на заболяването „Африканска чума по свинете” на територията на Република България.

За целта се въвежда по-строг контрол на преминаващите през контролно-пропусквателните пунктове лица и товари. Предприетите мерки включват пълна забрана за въвеждането на територията на страната от държавите-членки на Европейския съюз и трети страни на свинско месо, суровини и храни, съдържащи в състава си свинско месо, предназначени за лична консумация.

В случай, че подобни храни и суровини бъдат открити те ще бъдат изземвани и предавани за унищожение съгласно нормативните изисквания.

Също така от българска и румънска страна на ГКПП „Дунав мост” ще бъдат поставени предупредителни табели, с които гражданите да бъдат информирани за забраната. От другата страна на р. Дунав ще проведат и медийна кампания с която да запознаят румънските граждани с наложените ограничения.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design