Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ПРЕЗИДЕНТИТЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, РУМЪНИЯ И РЕПУБЛИКА АВСТРИЯ СЕ СРЕЩНАХА В РУСЕ

петък 04 май 2018

Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров беше сред официалните гости на конференция на тема „Устойчиво развитие на Дунавския регион“, която се проведе днес в „Канев център“.

В събитието взеха участие президентът на Република България г-н Румен Радев, президентът на Румъния г-н Клаус Йоханис и президентът на Република Австрия г-н Александър Ван дер Белен. Те обсъдиха възможностите за развитие на Дунавския регион и начините за подобряване на свързаността в Европа. Участниците подчертаха стратегическото значение на региона и отбелязаха, че той е дом на повече от 100 милиона души, което се равнява на една пета от населението на Европейския съюз. Акцент беше поставен и върху необходимостта от обединяване на усилията на политици и представители на академичните среди за мобилизиране на държавите и общностите в тях с цел укрепването му, тъй като той играе важна роля, изразяваща се най-вече в това, че свързва Европейския съюз с Черноморския регион, Южен Кавказ и Централна Азия. Специално внимание беше обърнато на река Дунав, която представлява важна транспортна ос и световно признат екологичен коридор.

По рано през деня областният управител подари на президентите на Република България, Румъния и Република Австрия икони на Светли великомъченик Георги Победоносец, който е закрилник на Русе. Той им пожела здраве и сили, с които да работят за все по-осезаемия напредък на Дунавския регион.

В събитията при посещението на президентите се включиха още посланици на държавите-участници в тристранната среща, евродепутати, зам.-министърът на външните работи г-н Тодор Стоянов, кметът на община Русе г-н Пламен Стоилов, както и кметове на общини от България, Румъния и Австрия и други.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design