Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ПРИКЛЮЧИХА КОНСУЛТАЦИИТЕ ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА РИК РУСЕ

неделя 29 януари 2017

Днес, 29.01.2017 г. в Областна администрация Русе се проведоха консултации с парламентарно представените политическите партии и коалиции за определяне състава на Районна избирателна комисия Русе (РИК)за провеждане на избори за Народно събрание, насрочени за 26 март 2017 г.

С решение на Централната избирателна комисия, в състава на РИК, с 13 членове, се влючват представители на партиите и коалициите, като следва: ГЕРБ с 4-ма членове, Коалиция „БСП лява България" – с 2-ма, Партия „ДПС“ – 2-ма, Коалиция „Реформаторски блок“, Коалиция „Патриотичен фронт“, Коалиция „България без цензура“, Партия „Атака“  и  Коалиция „АБВ“  с по 1 представител. 

По време на консултациите, политическитесили стигнаха до пълно съгласие  за състава и ръководството на РИК Русе – за председател на комисията да бъде назначена Мирослава Маркова от ГЕРБ, за заместник председатели Зюмрюд Абазова от квотата на ДПС и Александър Корфонозов от квотата на  Коалиция „Патриотичен фронт “,  за секретарското място Десислава Дивчева от квотата на Коалиция „БСП лява България“, за членове – Йордан Димитров от  ПП ГЕРБ, Тодорина  Михайлова от ПП ГЕРБ, Надежда Енчева от ПП ГЕРБ, Милена Хинкова от Коалиция „БСП лява България“, Ибрям Гаваз от ПП ДПС, Миглена Ангелова от Коалиция „Реформаторски блок“, Силвия Кръстева от Коалиция „България без цензура“, Наталия Маринова от партия Атака и Елица Вълчева – Куманова от Коалиция АБВ.

Протоколът от срещата ще бъде изпратен в Централната избирателна комисия, която трябва  да излезе с решение за назначаване на РИК Русе до 03 февруари 2017 г. 

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

 

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design