Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ПРОФ. Д-Р ЦЕКОМИР ВОДЕНИЧАРОВ ПРЕДСТАВИ СВОЯТА КНИГА „10-ТЕ ПРИНЦИПА НА МЕДИКА И МЕНИДЖЪРА”

четвъртък 18 май 2017

Днес, 18.05.2017 г., в  Русенски университет „Ангел Кънчев”, проф. д-р Цекомир Воденичаров, доктор на медицинските науки представи своята книга  „10-те принципа на медика и мениджъра”.

Събитието беше уважено от доц. д-р Стефко Бурджиев, областен управител на област Русе. С нескрито вълнение, областният управител се обърна към проф. Воденичаров с неговите думи „… за вярата в доброто и за това, че етиците трябва да вървят преди политиците“ и му връчи в знак на уважение поздравителен адрес,  почетен плакет на Областен управител на Област Русе и удостоверение за цялостен принос в развитието на новата школа по обществено здраве в Република България и за плодотворното му сътрудничество с РУ „Ангел Кънчев“ и в частност с факултет „Обществено здраве и здравни грижи“.

В поздравителния адрес до проф. Воденичаров се казва: „Приемете моята признателност за изключителния принос, който имате в областта на медицината и в основаването и развитието на новото обществено здраве в Република България!

Респектиран от богатата Ви професионална и научна биография, за мен е изключителна чест да присъствам на представянето на книгата Ви, която разкрива основните стъпки към успеха и в медицината, и в здравеопазването. Дълбоко ценя забележителни човешки качества и авторитет, които притежавате и Вашата отдаденост на науката.

Нека дните Ви са наситени с позитивизъм и вяра, с които да продължавате своята мисионерска кауза за българското медицинско образование, наука и практика!“.

Присъстващите в залата имаха възможност да изгледат кратък филм с 10-те принципа на проф. Воденичаров, застъпени в книгата.

Забележка: Проф. д-р Цекомир Воденичаров е Роден на 18.03.1949г. в гр. София. През 1973 завършва с пълно отличие Медицински Факултет (МФ) на Медицински Университет София, носител на наградата "Златен Хипократ" и още множество отличия и награди в областта на медицината и здравеопазването. През 2001г. проф. Ц. Воденичаров е избран за Декан на създадения от него Факултет по обществено здраве към МУ – София, където въвежда и утвърждава теорията и практиката на Новото обществено здраве в България. В богатата му професионална и научна биография фигурират още редица инициативи, на които той е основоположник: създател и изпълнителен директор е на ЗОФ Медико 21 АД, създател на либерално-социалния модел в здравеопазването, автор на повече от 300 публикации и 12 монографии; национален консултант по обществено здраве и здравен мениджмънт.

 

 

 

 

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

 

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design