Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ПРОВЕДЕ СЕ СЪВЕЩАНИЕ ЗА ГОТОВНОСТТА НА ОБЛАСТ РУСЕ ЗА ПРЕДСТОЯЩИЯ ЗИМЕН СЕЗОН

сряда 27 септември 2017

На 27.09.2017 г. от 10:00ч. в зала „Свети Георги“ на Областна администрация Русе се проведе съвещание на областния управител на област Русе г-н Галин Григоров с членовете на Щаба за изпълнение на областния план за защита при бедствия и за взаимодействие с националния и общинските щабове, кметовете на общини и ръководителите на ведомства и организации.

Съвещанието беше ръководено от областния управител г-н Галин Григоров.

След изслушване на докладите на осемте общини и на всички институции, имащи отношение по подготовката на област Русе за предстоящия зимен сезон 2017-2018 г., стана ясно, че се предприемат всички необходими мерки за реакция при възникване на кризисни и екстремни обстоятелства на територията на областта.

Беше обсъдена и гласувана заповед на областния управител за създаване на организация и предприемане на превантивни мерки за намаляване на последствията за населението, осигуряване нормалното функциониране на инфраструктурата, снабдяването, услугите и почистването на снежната покривка по пътната мрежа през зимен сезон 2017-2018 г., както и цялостната подготовка на областта при екстремални зимни условия.

Също така бяха взети решения, свързани с предприемане на необходимите действия за сключване на договори за снегопочистване и/или зимно поддържане на пътната мрежа, създаване на организация за проверка готовността на договорираната снегопочистваща техника за поддръжка на Републиканската и общинските пътни мрежи. Сред гласуваните предложения бяха и създаването на организация за разпространение на информационни материали за оказване на първа помощ при екстремна зимна обстановка, своевременно снегопочистване и осигуряване подход към жилищата на болните на хемодиализа.

В срок до 24.10.2017 г. ще бъдат уточнени и всички детайли по създаването на организация за преминаване на аварийни дежурни екипи през затворени пътни участъци при усложнена зимна обстановка.                   

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

 

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design