Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ПЪТНАТА БЕЗОПАСНОСТ ТРЯБВА ДА Е ВОДЕЩ ПРИОРИТЕТ

петък 17 ноември 2017

Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров отправя призив към всички жители на областта за стриктно спазване Закона за движение по пътищата!

Той апелира за безопасно управление на моторните превозни средства, редовна проверка на тяхната техническа изправност и навременно сигнализиране на компетентните органи при нарушения.

Г-н Григоров припомня, че България продължава да заема челна позиция в статистическите данни за брой загинали. Черната статистика сочи, че към края на 2016 г. страната ни е била на първо място по брой жертви на пътя в Европейския съюз. Загиналите през 2016 г. са 708 души, а по данни на МВР към 10.11.2017 г. убитите при пътни произшествия са 556. Именно затова пътната безопасност е необходимо да се приема като водещ приоритет. Приемайки я по този начин се гарантира нашата лична безопасност. Безспорен факт е, че високата лична ангажираност на всеки участник в движението определя и високата споделена сигурност на пътя, към която всички се стремят. Сред страните отличници се нареждат Швеция, Обединеното кралство, Холандия, Испания, Дания, Германия и Ирландия.

Областният управител подчертава, че голяма част от катастрофите могат да бъдат предотвратени с активни кампании. Необходимо е участниците по пътищата да не забравят за мъката и страданията, които могат да причинят при неотговорно поведение на близките си, на хората, които превозват, както и на останалите участници в движението.

В навечерието на Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия областният управител изказва съболезнования на семействата на загиналите. Г-н Григоров изразява признателност към лекарите, пожарникарите, полицаите и всички, които са участвали в спасяването на човешки животи и предотвратяването на катастрофи.

В бъдеще престоят разговори с различни институции от региона с цел организиране на съвместни кампании за пътна безопасност.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design