Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

РЕХАБИЛИТАЦИЯТА НА МУЗЕЯ В БЯЛА БЕ ОБСЪДЕНА В КЪЛЪРАШ

петък 09 март 2018

Заместник областният управител на област Русе г-н Валентин Колев участва в провелата се в гр. Кълъраш среща между партньорите в трансграничен проект за рехабилитация на музейни сгради в Бяла и Кълъраш.

На срещата беше обсъдено състоянието на проектната документация и необходимите стъпки за успешното приключване на този етап на проекта. Двете участващи страни поеха конкретни ангажименти в кратък срок да изготвят необходимите документи и да ги представят пред съответния контролен орган.

По време на срещата г-н Колев изрази задоволство че институции и организации кандидатстват по разнообразни програми за съфинансиране от Европейския съюз, което е още едно доказателство за все по-доброто ниво на интеграция на България и Румъния в Съюза. Заместник областният декларира категорична подкрепа за проекта и изрази увереност, че партньорите ще направят всичко възможно за реализацията му.

Отбелязано беше, че настоящата среща е била задължителна и че партньорите са реагирали своевременно. Също така беше подчертана важността на срещата и увереността, че постигнатите договорености ще дадат възможност за включването на проекта в списъка за финансиране.

Срещата беше осъществена по личната покана на председателя на Окръжния съвет в Кълъраш г-н Василе Илиуца, а цялостната организация бе създадена от изпълнителния директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ г-жа Лили Ганчева.

Сред официалните лица бяха още кметът на община Бяла г-н Димитър Славов и неговият заместник г-н Евгени Димов.

Водещ партньор по проекта е Окръжен музей „Долен Дунав“, а партньори са Окръжен съвет Кълъраш и община Бяла. Проектът се реализира по приоритетна ос „Зелен регион“ на Програмата за трансгранично сътрудничество Interreg V-A Румъния – България 2014-2020 г.

 

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design