Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

Рисунки на тема „Различни и равни“ в Русенския университет

петък 21 април 2017

Днес, 21.04.2017 г. във фоайето на централния корпус на Русенски университет „Ангел Кънчев“ беше открита изложба на детски рисунки от ректора,  проф. д-р Велизара Пенева под чиято егида се провежда конкурса. Темата, по която са творили децата от няколко детски градини в Русе, е „Различни и равни“ и е по инициатива на студентския клуб „Различни и равни“ към Русенския университет.

От името на Областния управител на Област Русе, доц. д-р Стефко Бурджиев, беше връчен поздравителен адрес на председателя на клуба, доц. д-р Юлия Добрева, в който се казваше:

„…Вярвам, че е необходимо още от ранна възраст децата да бъдат възпитавани в уважение към хората с увреждания, тъй като те имат абсолютно същите права и са напълно равни на всеки един от нас.

Радвам се, че това събитие ще бъде последвано от нов конкурс и приветствам идеята то да се превърне в ежегодно мероприятие.

Нека поривът Ви за помощ на хората в риск винаги да бъде като лъч-светлина в тяхното трудно ежедневие!

Продължавайте със същата воля и ентусиазъм да съграждате един по-добър свят!...“

Доц. Дончева благодари от името на клуба и Русенския университет на екипа на Областна администрация за осигуряваната подкрепа и сътрудничество.

Също така тя заяви, че има намерението да превърне този конкурс наистина в ежегоден и всяка следваща година броя на участниците да се увеличава.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

 

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design